Palsgaard Spær er PEFC™-certificeret

 

Palsgaard Spær er PEFC™-certificeret.
Det er vi - fordi vi som virksomhed ønsker at tage ansvar og passe på skovene.

Palsgaard Spær støtter bæredygtighed. Derfor har vi valg at blive PEFC™-certificeret som den første træspærproducent i Danmark, så vi kan dokumentere, at vi bruger bæredygtigt træ i vores produktioner.

Brugen af træ er stigende, og derfor føler vi, at det er vigtigere end nogensinde at bruge bæredygtigt træ, og derved beskytte verdens skove, skovens dyreliv, samt sikre at der plantes ny skov. Vi er derfor nu PEFC™-certificeret.  

Du kan se vores certifikater herunder:

PEFC-eng-2018
PEFC-ger-2018

PEFC™ Chain of Custody

 

PEFC™ er din sikkerhed for bæredygtige produkter. PEFC™ har rødder i familieskovbrug, og har en vision om, at skabe en verden, hvor mennesker forvalter skoven bæredygtigt.

Ved at vælge PEFC™-certificerede produkter, er du med til at sikre verdens skove, og at biodiversiteten kan opretholdes, så de dyr, planter og mennesker, der lever af - og i - naturen ikke tager skade. Med PEFC Chain of Custody™ systemet har du mulighed for at spore, at det du køber, kommer fra bæredygtige kilder.

Træinformation har udgivet 5 EPD’er (miljøvaredeklarationer),


Træinformation har udgivet 5 EPD’er (miljøvaredeklarationer), som dokumentere træs egenskaber i de modeller, som beregner et byggeris klimabelastning. Kort sagt, dokumenterer EPD’erne, hvor lidt træ belaster klimaet. 

Miljøvaredeklarationerne er udarbejdet i et samarbejde mellem de to organisationer Træinformation og træbranchens fælles informationsprojekt Træ.dk og er tredjepartsverificeret af Rambøll. (Klide: Træinformation - www.traeinfo.dk)    

EPD kan bruges som dokumentation for bæredygtige byggeprojekter – eksempelvis BREEAM, DGNB eller Svanemærket byggeri.  

Palsgaard Spær anvender høvlet konstruktionstræ-produkter af fyr og gran, og EPD’en for denne type kan findes på følgende link: https://www.traeinfo.dk/baeredygtighed/epder-for-konstruktionstrae/

 

 

Pressemeddelelse

 

I forbindelse med at vi fik vores certificering på plads udsendte PEFC™ Danmark en artikel til pressen.

Du kan læse artiklen HER

Palsgaard Spær er PEFC™-certificeret


Se vores video om PEFC™-certificering.

Divisionsdirektør Tobias Smith fortæller om hvorfor brugen af bæredygtigt træ er vigtigt for Palsgaard Spær.

Klik på billedet herunder og se videoen.

Divisionsdirektør Tobias Smith