Palsgaard Spær overtager nordjysk spær-producent

Palsgaard Spær, der er en del af koncernen Nordic Wood Industries, har netop indgået en aftale med Ugilt Spær A/S om overtagelse af virksomhedens aktiviteter, herunder varelager, ordrebeholdning, bygninger og godt 30 medarbejdere. Med købet får Palsgaard Spær endnu en afdeling i det nordjyske samt sikrer yderligere logistisk og produktionsmæssig effektivitet.

Per 1. oktober 2022 har Palsgaard Spær overtaget Ugilt Spær, der producerer PEFC-certificeret spær i den nordjyske by Sindal. Det betyder, at virksomhedens ordrer, lager, bygninger og medarbejdere fremover bliver en del af Palsgaard Spær.

- Udover at vi først og fremmest supplerer vores dygtige team med endnu flere kolleger, der har en stærk faglig ekspertise inden for spær-produktion, så giver overtagelsen rigtig god mening i forhold til geografi og dermed transport og produktion. Ugilt Spær har været en rigtig dygtig konkurrent til os, og derfor er vi glade for at have fået muligheden for at købe virksomheden, siger administrerende direktør hos Palsgaard Spær, Tobias Smith, og fortsætter:

- Med Palsgaard Spærs overtagelse af Ugilt Spær bliver vi således én samlet enhed med Palsgaard Spær som navn og brand, og fremover vil vi dermed kunne tilbyde vores kunder en høj fleksibilitet i leverancerne samt spær, der er lokalt produceret i Sindal.

Fra venstre Kenneth Jepsen og Tobias Smith

Ifølge Ugilt Spærs direktør og stifter, Kenneth Jepsen, er Palsgaard Spær og Ugilt Spær et godt match, da virksomhederne har flere af de samme værdier:

- Ugilt Spær er mit hjertebarn, og det er selvfølgelig vemodigt at give slip, men jeg ved, at virksomheden er i de bedste hænder hos Palsgaard Spær og Nordic Wood Industries. Min tid var kommet til at prøve kræfter med noget nyt, og kemien med Palsgaard Spær var bare rigtig. Derudover har Palsgaard Spær og Ugilt Spær flere af de samme værdier såsom personlig kontakt, god kundeservice og et ordentligt produkt, så jeg glæder mig over, at de nu skal videreudvikle og forstærke virksomheden til fremtiden, fortæller han.

Kenneth Jepsen kommer dog ikke helt til at slippe kontakten til virksomheden. Han skal nemlig fremover stå for transporten af spærene fra virksomheden i Sindal, da Kenneth Jepsen ligeledes driver et transport- og kranfirma.

Fremtidssikring af træbyggeri

Ugilt Spær bliver ikke blot en del af Palsgaard Spær, men også en del af koncernen Nordic Wood Industries. Og ifølge koncerndirektør, Thomas Raunsbæk, har træbranchen behov for at stå stærkere som en fælles enhed:

- Træbranchen er i kæmpe vækst, og for at imødekomme den store efterspørgsel på træbyggerier og træbaserede produkter er der brug for en vis volumen bag. Hos Nordic Wood Industries ønsker vi at skabe en størrelse, hvor vi har alle kompetencer inden for træbyggeri i koncernen, for det kommer der mere og bedre træbyggeri og -produkter ud af. Konsolideringen af Palsgaard Spær og Ugilt Spær er derfor et godt eksempel på, at vi samler kræfterne i en form for flagskib, så kunderne ikke alene får gode, klimavenlige produkter, men også får en videnspartner i os, fortæller han.

Pressekontakt:
Rikke Henningsen Herrguth, kommunikations- og marketingansvarlig, Nordic Wood Industries.
60 38 90 45 eller rhh@nowi.dk

Seneste nyheder Se alle nyheder ➔

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.